«Лесь і Партнери»

Юридичні послуги в Україні

Юридичні послуги – це послуги щодо захисту прав та інтересів громадян і юридичних осіб, у тому числі держави, перед будь-якою фізичною та юридичною особою в державних органах і судах. Терміни «юридичні послуги» та «правова допомога» у своєму категоріальному значенні збігаються.

Юридичні послуги включають:
– консультації та роз’яснення з правових питань, усну та письмову інформацію з питань чинного законодавства;
– написання позовів, скарг та інших правових документів;
– представництво інтересів громадян, органів, підприємств і організацій у справах про кримінальні, цивільні, господарські та адміністративні правопорушення, які розглядаються судами та іншими державними органами;
– представництво громадян і захист їх прав і законних інтересів у центральних і місцевих органах державної влади та органах місцевого самоврядування;
– надання юридичних послуг установам, підприємствам, організаціям;
– надання юридичних послуг фізичним та юридичним особам у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Юридичні послуги надають юридичні консультації, юридичні фірми, нотаріальні контори, приватні адвокати та нотаріуси.

В Україні для отримання ліцензії юридична особа підтверджує своє право на надання юридичних послуг установчим документом, який передбачає здійснення юридичної практики; що стосується фізичних осіб – підприємців, то вони мають мати вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

До організацій, які надають юридичні послуги, відносяться:
– державні установи;
– громадські правозахисні організації;
– юридичні фірми всіх організаційно-правових форм.

Крім того, в Україні наявні державні установи, які за своїм статусом зобов’язані надавати безкоштовні консультації населенню. Наприклад, з питань захисту прав споживачів деякі організації, такі як місцеві відділи захисту прав споживачів та відділи цін, консультують громадян, з питань трудового законодавства; консультації можуть надавати відділи інспекції праці, з питань оподаткування – відділи податкової інспекції тощо. Деякі регіональні відділи юстиції також надають безкоштовні юридичні консультації.

Державні органи виконують роботу безкоштовно. Якщо вам потрібна консультація, вам необхідно записатися на прийом відповідно до часу запису (час прийому) або оформити письмовий запит. Також можливі консультації по телефону.

Отримати юридичну консультацію безкоштовно Ви можете у юристів адвокатського бюро «Лесь і партнери». Після знайомства з клієнтом та встановлення з ним першого контакту ми переходимо до з’ясування характеру проблеми, з якої особа звертається за правовою допомогою. Процес починається з надання клієнту можливості вільно повідомити адвокату суть своєї проблеми, факти справи та докази, якими він володіє.
Деякі люди, які звертаються за правовою допомогою, детально та об’єктивно розповідають про свої проблеми, деякі свідомо чи несвідомо намагаються приховати від юристів негативні факти про свою ситуацію, а деякі просто не можуть чітко пояснити суть своїх проблем. Інші звертаються до юриста лише після звернення зі своїми питаннями до інших експертів, намагаючись таким чином нав’язати іншим свою точку зору та сприйняття ситуації.

Юристи адвокатського бюро «Лесь і партнери» мають серйозний досвід юридичної практики та зможуть знайти правильну траєкторію руху для вирішення будь якої правової проблеми.