«Лесь і Партнери»

Адвокат, кандидат юридичний наук Ірина Лесь взяла участь у Міжнародній науково-практичнійконференції “Проблеми, пріоритети та перспективи розвитку науки, освіти і технологій в ХХІ столітті”, яка відбулася 15 лютого 2024 року у м. Креченчуці Полтавської області на базі Центру фінансово-економічних наукових досліджень.

Ірина Лесь виступила з доповіддю «Еволюція ідеї заборони ядерної зброї», у рамках якої розглянула  консультативний висновок Міжнародного суду щодо того, чи є погроза застосування або застосування ядерної зброї сумісною з міжнародним правом. Світовий суд встановив, що загроза застосування ядерної зброї або її застосування загалом суперечать міжнародному праву. Проте суд не зміг зробити остаточного висновку про те, чи є законною чи незаконною загроза чи застосування ядерної зброї у надзвичайних обставинах самооборони, коли на карту поставлено саме виживання держави. Проте багато науковців вважають, що погроза застосування або застосування ядерної зброї «загалом» порушують міжнародне право.

У роботі конференції взяли участь представники більш ніж 35 вищих навчальних закладів та організацій, а отримані напрацювання будуть використані у практичній сфері.

З повним текстом наукової статті Ірини Лесь Ви можете ознайомитися за посиланням https://www.economics.in.ua/2024/02/15-02.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *