«Лесь і Партнери»

Успішний адвокат Києва Аліна Приймак провела відкриту лекцію для студентів юристів-міжнародників 3 та 4 курсу навчання за темою:  «Професія адвоката та її роль у сучасній Україні»

У ході заходу спікер розповіла про свій власний шлях до професії адвоката, а також вимоги, що висуваються до осіб, які виявили бажання скласти адвокатський іспит. Крім того, було наголошено на важливості інституту адвокатури, як дієвому механізмі захисту прав осіб та встановлення правосуддя, у тому числі висвітлено питання специфіки діяльності адвокатури в умовах воєнного стану.

Аліна Приймак розказала студентам про категорії найпоширеніших справ у провадженні адвоката, специфіка яких викликана війною в Україні. Найактуальніші питання, які виникають в процесі війни: міграційні питання, провадження щодо встановлення батьківства, розлучення,  припинення діяльності ФОП та ТОВ, визнання особи народженою  (померлою) тощо. Важливе місце для осіб, які звертаються за захистом своїх прав має системи електронного суду та участі у судових засіданням у режимі відеоконференції.

Адвокат розповіла про соціальні мережі, їх ведення та професійні особливості, маркет плейси. Крім того, зорієнтовано увагу здобувачів вищої освіти на тому, що використання програм штучного інтелекту у професійній адвокатській діяльності не є доцільним, оскільки вони не адаптовані для українського законодавства, не розуміються на практичній стороні питання та є переважно відсильними.

Лекція викликала значний інтерес у студентів, про що свідчить значна кількість запитань.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *